(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Vídenský knedlík
Potřebné ingredience
1 chlebíčková veka
4 vejce
sůl
1,7 dl mléka
2 lžíce hrubé mouky
2 lžíce strouhanky
5 dkg másla
ubrousek na vaření knedlíku
Postup přípravy
Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání osmažíme a necháme ji vychladit.
Do namočené veky v mléce dáme 4 žloutky, mouku, strouhanku, sůl, vychlazenou opečenou veku a nakonec sníh ze 4 bílků. Promícháme a vytvoříme z těsta 1 knedlík (oválný).
Ubrousek namočíme, rozprostřeme na stůl, potřeme máslem, posypeme hrubou moukou a zabalíme do něj knedlík a dáme uvařit do páry na 40 minut.
Do namočené veky v mléce dáme 4 žloutky, mouku, strouhanku, sůl, vychlazenou opečenou veku a nakonec sníh ze 4 bílků. Promícháme a vytvoříme z těsta 1 knedlík (oválný).
Ubrousek namočíme, rozprostřeme na stůl, potřeme máslem, posypeme hrubou moukou a zabalíme do něj knedlík a dáme uvařit do páry na 40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tetinka
(upraveno)
15. 11. 2009, 21:14